Adaptační pobyt 6. tříd

První školní týden se společně šesté ročníky účastnily adaptačního pobytu. Vyjeli jsme autobusem do hotelu Ort v Libošovicích od pondělí 5. září do pátku 9. září. Program byl velice nabitý. Hned po ubytování a obědě nás nahnalo krásné počasí sportovat na rozlehlá hřiště, ať už to byl fotbal, volejbal, stolní tenis nebo střílení z luku. Někteří upřednostnili klasickou hru na schovávanou nebo tzv. cochcárnu. Večer jsme zakončili seznamovacími hrami a deskovkami.

V úterý po snídani čtyři velké týmy bojovaly o své životy při hře na vlajky. Odpoledne jsme se vydali na osmikilometrový okruh okolo hradu Kost a krásného údolí Plakánku. A protože šesťáci se velmi rychle regenerují, po večeři jsme se vydali ještě do lesa na dřevo.

Ve středu jsme začali den originální taneční rozcvičkou s panem učitelem Kozmou. Dopolední program byl v duchu teambuildingových her doplněný velice poučným kurzem první pomoci. Po odpoledním klidu nás nohy zanesly do nedaleké Sobotky na osvěžující zmrzlinu a energii jsme museli doplnit dokoupením zásob v místním obchůdku. Večer nás totiž čekal táborák a stezka odvahy a na tu někteří potřebovali řádně obalit nervy.

Celé čtvrteční dopoledne soutěžili šesťáci rozděleni do menších týmů v různých sportovních i netradičních disciplínách. Například přechod celého týmu přes vytyčené území za pomoci pouze deseti nohou a sedmi rukou dal všem pořádně zabrat! Odpoledne nám už počasí nepřálo, a tak jsme další aktivitu přesunuli na společenskou místnost a do dalších prostor hotelu, kde museli detektivové vyřešit bankovní loupež. Večer po vyhlášení všech výsledků a udělení odměn jsme náš pobyt slavnostně zakončili společným promítáním filmu.

V pátek jsme se unavení, ale spokojení vraceli zase domů. Byl to týden plný zábavy, her, příjemného napětí, tmelení kolektivu a vzájemného poznávání. Tak, jak tomu má na adapťáku být.

You may also like...