Lyžařský výcvik 2024

Po roce jsme opět vyrazili za sněhem. Pokračujeme v naší tradici alpského lyžování. Výcviku se zúčastnili žáci sedmých tříd a pár jedinců z řad deváťáků. Ubytování na známém místě v obci Maishofen v blízkosti krásného jezera Zell am See nás opět nezklamalo. Strava byla výborná a pestrá, jen někteří měli hranolek víc než za celé desetiletí. Počasí bylo úžasné, sněhové podmínky dokonalé.
Všichni začátečníci se každým dnem zlepšovali a domů odjížděli s vědomím, že se naučili základní techniku lyžování. Za to jim gratulujeme. Nejlepší z nich dokonce sjedou červenou sjezdovku.„Kafíčkáři“ s instruktorem Liborem si kromě lyžování užili i kávové dýchánky. Pokročilí lyžaři zdokonalovali dlouhé oblouky a zvládli tradiční výzvu (odkaz ZDE) a to v rekordním provedení.
Zábava se nekonala jenom na svahu, ale i při společném večerním programu. Žáci devátého ročníku se podíleli na výborné náladě. Odpočinkový podvečer jsme strávili v termálních lázních v Kaprunu. Poslední večer jsme zakončili diskotékou, která rozproudila i učitele. Pobyt na horách byl zdařilý jak po stránce lyžařské, tak i po stránce stmelování a zábavy.
Děkujeme všem rodičům, žákům a učitelům za zdařilý kurz a těšíme se na další.

NAKAŠI!!!

 

 

You may also like...