Sportovní akce 2015/2016

ÚPRAVA STRÁNKY


Okresní kolo v basketbalu
Úspěšné úterý našich mladých sportovců
Žáci 3.B a 4.A postoupili do okresního finále v basketbalu. Zahrát si, na dnes již prestižním turnaji žáků 1. stupně, je velikým úspěchem.
Oba týmy sehrály o postup 2 utkání – obě vítězně, proto je čeká velké finále na 5.ZŠ Mladá Boleslav. Poznají nejnovější sportovní halu, která byla otevřena pro sportovce v loňském roce. Pokusíme se navázat na úspěch z roku 2014, kdy jsme obsadili celkově 2. místo – aklimatizovat se ze stísněných podmínek naší sokolovny na ohromné prostory sportovních hal Mladé Boleslavi je pro naše svěřence vždy to nejtěžší. Rozhodující utkání proti 5.ZŠ ze dne 3.3.2016: III.B vs. 5.ZŠ 14:4,IV.A vs. 5.ZŠ 18:4 Ve dnech 8. a 10.3.2016, kdy se „baskeťácký“ vrchol odehraje, držíme našim sportovcům palce a přejeme úspěch.


Zimní víceboj párů
Zámecký desetiboj přilákal z 15 přihlášených párů nakonec jenom třináct. Důvod – nemoc. Deset disciplín zaměřených na rychlost, obratnost, vytrvalost, komunikaci, spolupráci, základní dovednosti s míči bylo základem pro, dnes již tradiční, pohybovou školní akci.
Žáci nejprve museli k sobě vyhledat „partnera – spoluhráče“; chlapec dívku, dívka chlapce. Pár tvořili jednotlivci ze dvou různých ročníků, součet školních ročníků však nesměl překročit číslo 11. Teprve pak se mohli naši sportovci účastnit náročného soutěžení, které proběhlo v SOKOLOVNĚ.
Součet bodů za jednotlivé disciplíny určil vítěze klání (v úpolovém „ma-su“, ve vybíjené dvojic, břicho-zádech, cvičení na lavičkách, honičkách v kruhu, přeskocích a podbězích dlouhého švihadla, …,v kartách všelijak, rychlostní „mozkovně“). Zvítězili všichni účastníci – radost z pohybu, soutěživost, dobrý pocit z odvedeného, pomoc partnerovi byly základem této akce Nejvíce bodů získali:
47 bodů – Bogdanoski Tomáš (5.r.), Sobotková Klára (3.r.), Coufal Marek (5.r.)  Linhartová Barbora (3.r.)
41b – Velich Ondřej (5.), Volfová Tereza (3.) 
40b – Brunc Daniel (3.), Jeřábková Barbora (5.), Motl Vilém (5.), Vaňoučková Hana (3.)
38b – Tomek Jan (1.), Šulčíková Anna (5.)
37b – Langer Jakub (5.), Šťastná Kristýna (3.)
33b – Janeček Vojtěch (5.), Karabcová Šárka (3.)    


Běh zámeckým parkem – 25.9. 2015