Sportovní akce 2016/2017

Tradiční zámecká olympiáda – 21., 22.6. 2017

Pohár rozhlasu 12.5. 2017
Pohár rozhlasu, tedy tradiční atletický závod, se konal v pátek 12. května 2017 na městském stadionu v Mladé Boleslavi. Této akce se zúčastnila spousta škol a ani my jsme nemohli chy-bět. Naše škola dala dohromady chlapecký i dívčí tým. Chlapci, neboli starší žáci, soutěžili v šesti disciplínách: skok vysoký, skok daleký, vrh koulí 4 kg, běh na 60 metrů, běh na 1 500 metrů a štafeta 4 x 60 metrů. Dívky, neboli starší žákyně, měly také šest disciplín, které se od chlapeckých lišily pouze délkou běhu, kde dívky namísto 1 500 metrů běžely pouze 800 metrů, a váhou koule, která vážila pouze 3 kg. Po celém dni soutěžení přišlo konečné vyhlašování výsledků, nejdříve dívky a poté chlapci. Dívčí tým starších žákyň z naší školy se umístil na 9. místě a chlapský tým ve stejné věkové kategorii se umístil na krásném 3. místě. Kateřina Klikarová

kresní kolo v přehazované v Mladé Boleslavi 2. místo – 16.3. 2017


Finále 9. ročníku turnaje v kuželkách  – 16.3. 2017
Ve čtvrtek 16. března 2017 se v kosmonoské kuželně opět soutěžně koulelo. Proběhlo zde finále již 9. ročníku  školního turnaje žáků a třídních učitelů 5. – 9. tříd kosmonoské ZŠ v kuželkách „O školní putovní pohár“. Do tohoto finále postoupili dle výsledků z jednotlivých třídních kol, která se uskutečnila v únoru v rámci hodin Tv, nejlepší chlapec a dívka a další v pořadí bez ohledu na pohlaví. Ti společně se svými třídními učiteli, příp. zástupci z řad zaměstnanců školy, ve finále vytvořili čtyřčlenná třídní reprezentační družstva. Každý z hráčů měl 20 soutěžních hodů, z toho   15 x tzv. „do plných“ a 5 x „na dorážku“. Finále mělo od začátku velkého favorita, kterým byl obhájce loňského vítězství tým třídy 7. B. Ten se obdobně jako v loňském roce opíral o výkony členů žákovského družstva kosmonoského kuželkářského oddílu. V průběhu hry se tak pořadí družstev měnilo až od 2. do 10. místa. Do poslední série hodů se tedy především čekalo, kdo obsadí zbylá dvě místa „na bedně“. Tým 7. B potvrdil svoji výjimečnost a dle předpokladů zvítězil. Jeho členka Anička Zlámalová, která se mimochodem kvalifikovala jako vítězka krajského přeboru na dubnové mistrovství ČR žactva, vytvořila nový rekord soutěže výkonem 106 bodů. A vzhledem k velmi dobrým výkonům třídních učitelů obsadily další místa na stupních vítězů druhá 8. B a třetí  9. A.
Závěrem je třeba dodat, že celá tato dnes již tradiční školní sportovní akce se uskutečnila zejména díky dlouhodobé a velmi dobré spolupráci základní školy a kosmonoského kuželkářského oddílu, který zapůjčil kuželnu na všechna třídní kola a finále a jeho zástupci po celou dobu turnaje vykonávali servis a odborný dohled. Mgr. Milan Petráš.

Hokejbal proti drogám
Naše škola se už po několikáté zúčastnila akce „Hokejbal proti dro-gám“. Letos jsme se umístili na krásném 2. místě hned za 3. ZŠ Mladá Boleslav. Náš tým tvořily hned tři ročníky najednou a to šestý, osmý a devátý.
 

Zimní víceboj pro 1. stupeň – okrskové kolo Bakov n. Jizerou – 26.1. 2017
Dne 26. ledna 2017 se zúčastnilo družstvo žáků naší školy okrskového kola v Zimním víceboji. Kromě nás se soutěže zúčastnilo dalších pět ZŠ z Mladoboleslavska.
Zimní víceboj je sportovní soutěž osmičlenných družstev z 1. stupně základních škol, složených ze dvou chlapců a dvou děvčat ze 2. – 3. tříd a ze dvou chlapců a dvou děvčat ze 4. – 5. tříd. Všichni soutěžící absolvují během tří hodin soutěž v těchto osmi disciplínách: šplh na tyči, člunkový běh 4 x 9 m, hod 3 kg medicinbalem na dálku, skok daleký snožmo z místa, přihrávky míčem o stěnu za 1 min., přeskoky švihadla za 1 min., výskoky na bednu za 1 min. a sed – leh za 1 min. Dosažené výkony všech členů družstva se převádí na body dle tabulek. Vyhlašuje se pořadí jednotlivců v kategoriích a celkové pořadí školních družstev. Tentokrát družstvo naší ZŠ skončilo těsně za stupni vítězů, tedy na 4. místě. V jednotlivcích jsme dvakrát obsadili stupně vítězů. Umístění našich žáků v jednotlivých kategoriích.
Mladší žáci (2. – 3. třída):                
Jakub Erben (3. A)    3. místo
Vojtěch Erben(3. A)  9. místo
Mladší žákyně (2. – 3. třída):          
Marie Kubínová (3. A) 7. místo
Lucie Horáková (3. B) 11. místo
Starší žáci (4. – 5. třída):                 
Matěj Říha (5. A)  3. místo
František STtudničný (5. A)   10. místo
Starší žákyně (4. – 5. třída):            
Eliška Turynská (5. B)  11. místo
Anna Kolínová (5. A) 15. místo

POHÁR ZŠ – Krajské finále – 4.1. 2017

Školní turnaj v miniflorbalu – 1. stupeň – 16.12. 2016

Okrení kolo ve florbalu dívek Dolní Bousov – 8. 12. 2016


POHÁR ZŠ – OK v MB – 1. místo – Postup do krajského kola v Praze 2.11. 2016
Dne 2. listopadu se zúčastnilo florbalové družstvo, složené z chlapců 4. – 5. tříd, postupového okresního kola celostátního florbalového turnaje „Pohár základních škol 2016 / 2017. Turnaj se uskutečnil v nové městské sportovní hale u 5. ZŠ v Mladé Boleslavi a kromě našeho družstva se jej zúčastnilo dalších osm týmů. A propozice „hovořily“ jasně: do Prahy postupují oba finalisté. Družstva byla rozlosována do dvou skupin, v nichž se utkala systémem „každý s každým“. Do semifinále postupoval vítěz skupiny a druhý v pořadí. Naše skupina byla velmi silná a herně vyrovnaná. Kromě nás zde byla družstva ZŠ Benátky n. J., 6. ZŠ MB a 9. ZŠ MB. V prvním utkání jsme porazili tým ZŠ Benátky a ve druhém silné družstvo 9. ZŠ. Ve třetím utkání s 6. ZŠ šlo především o vítězství. Utkání bylo od začátku velmi bojovné a vyhecované, k čemuž přispěli i přihlížející rodiče na tribuně. A přestože jsme po většinu času vedli, prohráli jsme gólem 2 vteřiny před koncem 5 : 6. Vzhledem k rovnosti bodů třech týmů o vítězi sku-piny rozhodovalo skóre v minitabulce. A to jsme měli výrazně nejlepší. V následném semifinále jsme tým 7. ZŠ nečekaně „rozsekali“ 16 : 0. A jelikož do Prahy postupovali oba finalisté (druhým byla dle očekávání 6. ZŠ), finále se již i z časových důvodů nehrálo. Mgr. Milan Petráš

Zámečtí mistři!
Žáci kosmonoské základní školy obhájili prvenství z loňského roku – a to se moc často ve sportu nevidí. Dokázali získat nejvíce bodů vhazováním míče do obroučky basketbalového koše a zabránili protihráčům, aby získali více bodů než oni sami! Basketbal – turnaj 4. tříd 2017 – 1. místo ZŠ Kosmonosy před 3. ZŠ MB, 8. ZŠ a 2. ZŠ z Mladé Boleslavi. Skóre: 34 : 5. V boji o prvenství naši čtvrťáci deklasovali 3. ZŠ poměrem 13 :3. Více netřeba psát. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Martin Kurc a hráčkou hvězdou Kristýna Mladá. Všem našim sportovcům patří pochvala!

dav


Sedmičky se utkali v přehazované – 27.9. 2016
Na nový školní rok nám naše paní učitelky vymyslely, že se každý měsíc utkáme proti sobě v jedné hře. Tak jsme začali 27. 9. prvním utkáním v přehazované. První set vyhrálo po skvělé spolupráci týmu družstvo 7.A rozdílem o 14 bodů. Ve druhém setu se hra vyrovnala, ale set se stal znovu kořistí 7.A. V posledním setu to bylo značně vyrovnané. Áčko mělo 4 matchpointy, ale nevyužili je, a tak jeden dostalo Béčko. To udělalo obrovskou chybu a po dvou následujících míčích je to stálo poslední set v podobě 28:26. Celý zápas se hrálo fair play a již se těšíme na další utkání. Martin Veselý

Běh zámeckým parkem – 22.9. 2016
V horní části zámeckého parku se 22. září odpoledne opět po roce sešla početná skupina dětí, jejich rodičů a spolužáků v rolích fanoušků a třídních učitelů v rolích rozhodčích. Konal se zde tradiční Školní běh zámeckým parkem. Letos již 8. ročník. Do závodů v šesti kategoriích se přihlásilo opět více než 100 dětí ze tříd 1. stupně naší ZŠ. Nejpočetněji byly tentokrát zastoupeny kategorie chlapců a dívek 2. a 3. tříd.  A jako každý rok, se i letos závodilo do posledních sil.  A aby ne. Závodilo se nejen o prestiž, ale i o krásné medaile a ceny pro nejlepší.
Výsledky:
třída – CH: 1. místo – Matyáš Pyskač, 2. místo – Mikuláš Pospíšil, 3. místo – Vladimír Hložka
třída – D: 1. místo – Marie Kulichová, 2. místo – Kristýna Podlipská, 3. místo – Nela Macháčková
– 3.třída – CH: 1. místo – Jakub Erben, 2. místo – Tomáš Langer, 3. místo – David Jíra
– 3.třída – D: 1. místo – Marie Kubínová, 2. místo – Klára Kvačková, 3. místo – Sofie Jandová
– 5. třída – CH: 1. místo – Matěj Kolín, 2. místo – Vojtěch Velechovský, 3. místo – Štěpán Beran
– 5. třída – D: 1. místo – Ema Ponocná, 2. místo – Anna Melicharová, 3. místo – Barbora Linhartová